Emelőgépkezelői és targoncavezetői alkalmassági vizsgálat

Az orvosi alkalmassági igazolása a gépkezelők esetében több részből áll.
Az első, a NM 6. § (1) bekezdésében előírt munkaköri alkalmassági vizsgálat, ez az adott munkakör betöltésének a feltétele. Erre történő „küldés” minden esetben a munkáltató feladata és költsége. Erre a vizsgálatra így pl. a raktáros munkakörben foglalkoztatott munkavállalót a saját munkáltatója küldi el. A munkaköri orvosi alkalmasság csak az adott munkáltatónál érvényes.
A másik orvosi alkalmassági vizsgálat az, amit az NM. 4. számú melléklete ír elő a „Fokozottan baleseti veszélyekkel járó munkakörök, tevékenységek” esetén.

A vizsgálat eredményeként a gépkezelő életkorától és egészségi állapotától függően jogosult az OKJ-s szakképesítésének megfelelő gép kezelésére, függetlenül attól, hogy melyik munkáltatónál végez munkát. A vizsgálatot végző orvosnak a kezelői jogosultságon (pl. jogosítvány) kell az orvosi alkalmasságot dokumentálnia. Ennek az orvosi vizsgálatnak a költsége a munkavállalót/gépkezelőt terheli, hiszen a saját jogosítványáról van szó, amelyet más munkáltatónál is használhat, hasonlóan a gépjárművezetői jogosítványhoz.

Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám

Üzenet

Az alkalmassági érvényességi ideje

40 év alattMaximum 3 év
40-50 év közöttMaximum 2 év
50 év felettMaximum 1 év

Irányáraink

A vizsgálat ára10.000 HuF